Maribo
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: tirsdag d. 23. august 2022

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: tirsdag d. 23. august 2022

DR1

06:00  

Ged i Frilandshaven
Ged i Frilandshaven Jørgen Skouboe malker geder til milk shakes og laver flytbare hegn, der giver både læ og skygge i haven. Ovre i udekøkkenet tilbereder Anne Hjernøe gede-spareribs og Jørgens hjemmedyrkede lilla bønner med gedeost. Tilrettelæggelse: Jørgen Skouboe og Anne Hjernøe. Sendt første gang 17.09.06

06:30  

Fra jord til bord: Fisk
Fra jord til bord: Fisk Stjernekokken Filip Langhoff vil ikke bare vise, hvordan man enkelt kan tilberede nogle udsøgte retter, han vil også tage os med væk fra køkkenet og ud til de steder, hvor de rigtig gode råvarer findes. Han vil tale med producenterne, mærke deres begejstring og omhu for det, de dyrker - det, der ender med at blive serveret ved vores spiseborde. Filip Langhoff vil vise os råvarernes vej fra jord til bord. I dag skal det handle om fisk, sol og skærgård - og der bliver masser af det hele! Nordvision fra Finland.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:15  

Små øer - store historier (3:5)
Små øer - store historier (3:5) Rejs med Rane Willerslev fra Nationalmuseet og forfatter og Cand. mag i dansk og historie Christina Vorre til øgruppen Hirsholmene i det nordlige Kattegat. Her skal vi tilbage til dengang hele området var en stor piratkoloni, ligesom Caraibien - bare uden det gode vejr - og vi skal høre om øernes rolle i Tordenskjolds bedrifter og øernes betydning for tyskerne under 2 Verdenskrig - ligesom vi skal gå i "Hose-Mettes" fodspor som klog kone i 1600 tallet - hvor hun endte sine dage på bålet - dømt for hekseri. I "Små Øer-Store Historier" besøger Rane Willerslev og Christina Vorre i hvert program en af de mange danske, i dag ofte øde øer, for at fortælle Danmarkshistorie fra en anden og overraskende vinkel.

07:45  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

08:40  

Kaninernes hemmelige verden
Kaninernes hemmelige verden Canadisk dokumentar fra 2020. (Remarkable Rabbits) De er nuttede, har lange ører og elsker at gnave. Men vidste du, at kaniner også er seje og utroligt kloge? Kom helt tæt på kaninernes og harernes hemmelige verden, og udforsk deres gådefulde liv - fra listige overlevelsesstrategier, imponerende formeringsevne, supersanser som 360 graders syn, zigzag løb og svømmeevne.

DR2

07:05  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Hvis vægge kunne tale VI (5:8)
Hvis vægge kunne tale VI (5:8) Svensk reportageserie fra 2020. (Det sitter i väggarna) I et hus fra 1700-tallet på Gotland bor Anette med sine tre børn. Anette har fundet et bundt breve, der lå gemt under gulvet. Brevene er fra en mand, der rejste til Amerika og skrev hjem til sin kæreste og datter. Blev han nogensinde genforenet med sin familie? Imens antikekspert Rikard Thunér leder efter svaret, renoverer bygningsrestaurator Erika Åberg husets facade med kalk fra Gotland.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet (7)
Ramasjang Mysteriet (7) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

06:00  

Ernest & Celestine (21)
Ernest & Celestine (21)

06:10  

Sarah og And (22)
Sarah og And (22)

06:20  

Bamselægen - Ondt i skulderen og influenza (2)
Bamselægen - Ondt i skulderen og influenza (2) Aksel har ringet efter Bamselancen, fordi hans bamse Dino har rigtig ondt i armen. Sammen med Sandra finder han ud af, at Dinos skulder er gået af led, og med en særlig teknik bliver den hevet på plads. Bagefter hjælper Aksel med at gå stuegang hos en bamse, der er indlagt med influenza, og for at der ikke skal spredes smitte til andre bamser, ligger den i isolation.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee (41)
Hey Duggee (41)

06:55  

Det store Ramasjang Mysterie (6)
Det store Ramasjang Mysterie (6) Reichardt beordrer Ronni til at bygge en bombe, så de kan sprænge Ramasjang Sendestation i luften. Ude i skoven fortæller Camping Vagn om en mystisk varevogn. Måske kan den lede My og Frede på sporet af Kristian?

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Motor Mille og Børnebanden (12)
Motor Mille og Børnebanden (12) Motor Mille er blevet fanget af den sure mand og Krejle, og hun bliver bundet oppe på loftet. Nu er det op til Børnebanden at redde Motor Mille. Heldigvis har de lært, at de kan og tør meget mere, end de tror. Mon det lykkes at redde Motor Mille og afsløre den sure mand, så han bliver nødt til at flygte fra slottet?

07:45  

Paddington
Paddington

07:55  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:10  

Vidundervovsen Vaffel (2)
Vidundervovsen Vaffel (2)

08:20  

Sprinter Galore II - Fødselsdag (2)
Sprinter Galore II - Fødselsdag (2) Magnus har fødselsdag og får både sang og kage og gaver - alt sammen noget, som Sprinter aldrig har prøvet. Sprinter er jaloux og kommer til at overtage fødselsdagen, så Magnus bliver ked af det, og pludselig er Magnus væk. Finder de ham igen? Og hvad er det for en stor gave, Thomas og Kathrine har til Magnus?

08:35  

Quizdyrene II (1) - Grisen Peanut
Quizdyrene II (1) - Grisen Peanut Quizværten Stefan har igen bevæbnet sig med mikrofonen, der kan oversætte dyrelyde til menneskesprog. Denne gang er det grisen Peanut, der får fem spørgsmål om elefanter og chancen for at vinde en flot præmie. Peanut er i højt humør og kommer godt fra start. Men da hun får problemer med nogle spørgsmål undervejs, og trætheden samtidig melder sig, så synes hun ikke det er så sjovt at quizze længere. Så spørgsmålet er, om hun kan samle kræfterne til det sidste spørgsmål, hvor hun skal huske teksten til "Elefantens Vuggevise"?

08:45  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

08:45  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:30  

Husdrømme VII (5:10)
Husdrømme VII (5:10) Svensk livsstilsprogram fra 2020. (Husdrömmar) Frida og Jonas sidder i varmen i Thailand og køber en villa i Sverige. Da de kommer hjem og ser huset for første gang en mørk vintermorgen, venter der dem en kedelig overraskelse. Huset er i en værre forfatning, end de anede. De er nødt til at renovere alt og bestemmer sig for at føre huset tilbage til 30'er-stilen. Men arkitekt Gert Wingårdh synes, at de skal vælge en mere moderne stil.

10:30  

Auktionshuset IV (8)
Auktionshuset IV (8) I Bredgade har Jesper Bruun Rasmussen i dag til opgave at sælge moderne kunst. Dagens hovedattraktion er en sjældenhed uden lige, for Auktionshuset kan for første gang nogensinde udbyde et maleri af den eftertragtede østrigske kunstner Max Oppenheimer. Da det tilmed er et af hans ypperste værker med en vurdering på 750.000-1 million kroner, er især eksperterne fra moderne afdeling Niels Raben og Niels Boe Hauggaard spændte på auktionens udfald. I mens tager salgs- og vurderingschef Kasper Nielsen til Hillerød. Her skal han se på en antik spisestue hos byens tidligere borgmester. Kasper har en forhåbning om, at der i hjemmet kan være flere spændende ting at komme efter - og han får sig da også noget af en overraskelse.

DR2

09:30  

Ugeavisen (3:52)
Ugeavisen (3:52) Tv-føljeton fra 1990. Både Gorm og Jimmy venter sig meget af den nye medarbejder, Jette hver på sin måde. Connie er mere forbeholden, og i øvrigt har hun nok at se til tvillinger i lømmelalderen og manden, Bjørn, som ikke er meget bedre. Men Gorm og Jimmy har også deres problemer Gorms kone ligger alvorligt syg på hospitalet, og Jimmy mangler penge. Kun Karl er uforanderlig, punktlig især med sin tipsklub. Personerne: Niels Hinrichsen. Maria Savery. Lise-Lotte Norup. Hans Henrik Krause. Henrik Jandorf. Peter Belli. Litten Hansen. Claus Strandberg. Runi Lewerissa. Berrit Kvorning. I øvrigt medvirker: Isa Holm. Manuskript: Kenneth Basford, Angela M. Hulse, Viggo Holm Jensen, Jan Ulrich Pedersen og Palle Wolfsberg. Komponist og dirigent: James Price. Danmarks Radios Underholdnings orkester. Scenograf: Jan de Neergaard. TV-producer/instruktør: Jan Ulrich Pedersen. Personinstruktør/producent: Palle Wolfsberg.

09:55  

Ugeavisen (4:52)
Ugeavisen (4:52) Tv-føljeton fra 1990. Jette er ved at komme godt ind i arbejdet og Connie er bleve et mere omgængelig efter nyheden om, at hun skal være bedstemor. Jimmy har stadig sin affære kørende med direktørfruen, men dropper hende, da han gør et scoop et foto af ulovlig dumpning af kemisk affald i nærheden af Holby. Jimmy ser sin økonomi, og ikke mindst Porschen, reddet. Problemet er bare, at affaldet kommer fra Kemi-Hol, hvis direktør er gift med hende, han lige droppede og hun vil have hævn. Personerne: Niels Hinrichsen. Maria Savery. Lise-Lotte Norup. Hans Henrik Krause. Henrik Jandorf. Peter Belli. Litten Hansen. Claus Strandberg. Runi Lewerissa. Berrit Kvorning. I øvrigt medvirker: Isa Holm, Jens Brenaa, William Kisum, Martin Sne og Københavns Post-sangkor. Manuskript: Kenneth Basford, Angela M. Hulse, Viggo Holm Jensen, Jan Ulrich Pedersen og Palle Wolfsberg. Komponist og dirigent: James Price. Danmarks Radios Underholdnings orkester. Scenograf: Jan de Neergaard. TV-producer/instruktør: Jan Ulrich Pedersen. Personinstruktør/producent: Palle Wolfsberg.

10:20  

Pest over Europa (1:6)
Pest over Europa (1:6) Det første angreb. En dag i året 1347 blev Europa ramt af en katastrofe. I løbet af ganske få år blev op imod halvdelen af europæerne slået ihjel af en hæslig sygdom. De kaldte sygdommen for Pest, og den forandrede Europa for altid. Tilrettelæggelse: Mads Baastrup og Lone Leegaard. Sendt første gang 09.02.03

11:00  

Pest over Europa (2:6)
Pest over Europa (2:6) I Pestens spor. Europa var ramt af en katastrofe. Det første pestangreb havde slået millioner ihjel. Folkets vrede var enorm fordi ingen kunne stille noget op mod sygdommen. Midt i denne vrede opstod legenden om en mand, der gik til angreb på magthaverne. En mand der tog fra de rige og gav til de fattige. Historien om Robin Hood. Tilrettelæggelse: Mads Baastrup og Lone Leegaard. Sendt første gang 16.02.03.

11:40  

De store kattes historie (1:3)
De store kattes historie (1:3) Tysk naturserie fra 2019. (Age of Big Cats) Vi tror, vi kender dem. De store kattedyr. Men gør vi nu også det? I denne serie kastes der nyt lys over de karismatiske rovdyrs liv - fra den snu og majestætiske sneleopard, den hurtige gepard og til jaguaren med de kraftige, knusende kæber. Hvordan overlevede disse mægtige kødædere istiden? Hvor stammer de fra? Og hvilke særlige færdigheder har de måtte udvikle for at tilpasse sig til deres miljø?

TVR

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Hare-boksekamp
Vilde vidunderlige dyr: Hare-boksekamp En hun-hare vil finde den helt rigtige han-hare, at få harekillinger med. Men først skal han-harerne klare hendes tre prøver: Rovdyrs-udkig, boksekamp og hurtigløb. Hvem mon klarer prøverne?

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Pindsvinenes slåskamp i haven
Vilde vidunderlige dyr: Pindsvinenes slåskamp i haven Det er aften i en have. Et han-pindsvin er på udkig efter et hun-pindsvin, som han kan parre sig med. Men han bliver udfordret af et andet han-pindsvin, og de to pindsvin kommer op at slås med deres mange pigge. Spørgsmålet er, hvem der først giver op og ruller sig sammen til en kugle?

09:20  

Sød, nuttet og i fare - Egernet uden mor (12)
Sød, nuttet og i fare - Egernet uden mor (12) Juvel finder en meget lille egernunge, der ligger og ryster udenfor hendes hus. Hun giver den noget at spise og kan se at den er meget forkommen. Egernungen får noget hø at ligge i, og bliver sat ud i Juvels legehus, hvor der er læ. Men den har ingen mor og er sulten, så chancen for at pigen kan redde den nuttede egernunge er lille.

09:30  

MikroMakkerne - Mariehønen
MikroMakkerne - Mariehønen Mikromakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt i baghaven. I dag får Amina og Abdallah hjælp fra mariehønen til at bede om godt vejr. De undersøger, hvordan mariehønen ellers hjælper til i haven, når den går på jagt efter grådige bladlus. Og så skal den hurtigste MikroMakker findes i en sjov ædekonkurrence!

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Pteranodon var et af de største dyr nogensinde til at regere over vores himmel. Den var 9 meter bred mellem vingespidserne, men vejede kun 18 kilo.

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Mosasaurus var lige så tung, som en brandbil. Oprindeligt var Mosasaurus et firben på land, men flygtede ud i vandet. Millioner af år senere havde Mosasaurus udviklet sig til et af de farligste dyr nogensinde.

09:45  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

10:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Mission Valhalla (12)
Mission Valhalla (12) Brokks blæsebælg er borte! Bælgen, der blæser til ilden i dværgene Sindre og Brokks smedje. Det er ikke så godt, for Sindre og Brokk laver nogle af de bedste og vigtigste våben, guderne overhovedet har at forsvare sig med. De våben får de brug for, når de onde jætter en dag går til angreb, og ragnarok står for døren. Tordenguden Thor drager sammen med den modige, jordiske helt Emil ud for at skaffe blæsebælgen tilbage. For Valhalla!

10:25  

Cirkusliv i savsmuld (12)
Cirkusliv i savsmuld (12) Cirkusdirektøren har cirkusdag og bliver fejret gevaldigt af sine venner . Med sang, dans og gaver - ikke mindst dem han giver sig selv, bliver dagen en stor succes for fødselaren.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at slangen lugter med tungen? Ta' med Lille Nørd på slangeeventyr og se, om Anders og Katrine er ligeså gode som snogen til at fange fisk i vandet.

11:10  

Motor Mille og Børnebanden (12)
Motor Mille og Børnebanden (12) Den Sure Mand på campingpladsen har taget blæseren til hoppeborgen og nyder den kølige luft. Nu kan børnene ikke hoppe. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få blæseren tilbage.

11:35  

Skæg med tal
Skæg med tal Skæg leger med tal og han har fundet ud af, at han gerne vil være dykker. Han har skaffet det meste udstyr, og han kan ikke huske, hvad det er han mangler. Heldigvis har Regitze åbent i hendes alt-muligt-butik, så hun hjælper ham. Bagefter besøger Hr. Skæg den hemmelig børnerestaurant "10", hvor der serveres lækker hjemmelavet chokoladekage. Hr. Skæg og børnene tæller løs, og har det altid skægt med tal. www.dr.dk/oline

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Frank & Kastaniegaarden - Bindingsværk og forbudt kærlighed
Frank & Kastaniegaarden - Bindingsværk og forbudt kærlighed Frank går i gang med at lave en tilbygning af bindingsværk, som skal rumme savværket, og den skal selvfølgelig laves af træspærrene fra den gamle stald. Jordbærrene og de mange rækker af kål skal dækkes af for at beskytte mod solsorte og larver. Kastaniegaardens enlige andrik får endelig selskab af en moskusand, og med hjælp fra Theresa kan Frank endelig gøre den sidste cypreslåge færdig og lukke fårene ud på engen.

14:30  

Kender Du Typen? 2020 - med slik og strømpebuksecreme
Kender Du Typen? 2020 - med slik og strømpebuksecreme Hvem er det, der smører benene ind i brun creme og elsker bland-selv-slik? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når de besøger en lejlighed på 9. sal på Islands Brygge. Vært: Mads Steffensen.

DR2

12:30  

De store kattes historie (2:3)
De store kattes historie (2:3) Tysk naturserie fra 2019. (Age of Big Cats) De er de mest kendte af de store kattedyr: løven og tigeren. Den ene ofte beskrevet som dyrenes konge - og den anden som kongen af junglen. Her går vi tilbage i tiden og afslører, hvordan disse mægtige kødædere overlevede istiden - og udviklede sig til at blive de magtfulde rovdyr, de er i dag. Hvordan erobrede løven verden? Og hvordan blev tigeren junglens hersker?

13:20  

Den bedste alder (1:4)
Den bedste alder (1:4) "Alder er ikke bare et tal" I vores kultur er alder meget mere end bare et tal. Og alder er et af de vigtigeste måleinstrumenter, vi bruger til at vurdere hinanden og putte hinanden i bestemte kasser. Da forfatteren Morten Sabroe mødte sin kone for første gang, kom han til at lyve om sin alder: "Jeg kunne godt se på hende at hvis jeg skulle score hende, så skulle jeg ikke være så gammel som jeg var." Sendt første gang 07.10.2015

13:50  

Sprogquizzen
Sprogquizzen Hvad kom først: Tåreperser eller splatterfilm? Er ordet filejs opkaldt efter en virkelig person? Og hvad betyder fjalet på vestjysk dialekt? Sprogquizzen giver dig svarene, når Maria Månson tager imod fire gæster, der alle har det tilfælles, at de lever af at arbejde med ord. Kan de finde frem til ordsprog ud fra en tegning, og kan de gætte ophavsmanden til et nyere dansk ord? Se med når Huxi Bach, Brian Mørk, Anders Stegger og Anders Grau dyster på ord og viden.

14:35  

Historien bag Historien - De farlige fedmeoperationer.
Historien bag Historien - De farlige fedmeoperationer. De farlige fedmeoperationer. Kim, Liselotte og Marianne har som flere tusinde andre danskere fået en fedmeoperation. Nu begynder alvorlige bivirkninger at vise sig blandt mange af de opererede. DR Dokumentar fortæller historien bag de populære, men risikable, fedmeoperationer. Tilrettelæggelse: Mette Aaby Sendt første gang 11.06.14

TVR

12:00  

Vilde venner (12)
Vilde venner (12) Der er altid travlt i Vilde Venners klub, hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Anna og Frida, der har vagten i klubhuset. De skal give sutteflaske til flagermusen Snuske, redde nogle stakkels mågeunger, der er faldet ned fra et tag og slippe en flok ænder ud i naturen.

12:20  

Sovedyr på eventyr II (5) - Kaninsoldaten og Prinsesse Sangskat
Sovedyr på eventyr II (5) - Kaninsoldaten og Prinsesse Sangskat Rosa besøger Isa og de finder sammen på et eventyr om Isas sovedyr Stampe. Han er en kanin med soldateruniform og en flot tromme. I eventyret bliver han til en livvagt på slottet i landet Stilleland. Her har Kong Søvnløs bestemt, at alle skal være helt stille, fordi han ikke har kunne sove i 100 år. Men Stampe er så glad for at tromme, at han ikke kan lade være. Hans trommespil tilkalder Prinsesse Sangskat og sammen spiller og synger de, selvom de ikke må. Spørgsmålet er, hvad kong Søvnløs siger til musikken, og om han nogen sinde falder i søvn?

12:35  

Ramajetterne II (4)
Ramajetterne II (4) Der er kaos i Ramasjang Lufthavn. Kan det mon være den nye dygtige medarbejder, som Kristian har ansat, der i virkeligheden er skyld i alle problemerne?

12:55  

John Dillermand (9)
John Dillermand (9) John skal på fisketur, men han har ingen fiskestang. Så kan han til gengæld fiske med dilleren. Det er desværre bare så pinligt for den fanger bare gammelt skrammel. Og de andre på kajen griner så meget af ham, at dilleren skubber børnene i vandet. Men John redder dagen med sin diller-kopter, og får fisket børnene i land igen. Alt er godt, indtil John får rigtigt bid.

13:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu går det løs i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally! I den sidste semifinale skal de uhyggelige Splattere kæmpe imod stenalderdrengene fra The Flintestens. Det bliver en vild omgang ræs, når holdene ruller ud på Striben, rundt mellem bamser, brandbiler og Barbiedukker på Specialbanen, og endelig rundt på Ramasjang Ringen. Vinderen får den sidste plads i finalen i årets Ramasjang Rally.

13:00  

John Dillermand (8)
John Dillermand (8) John vil så gerne være god til at snitte i træ. Men hans diller kommer på tværs. Det gør den også når han skal slå telt op, binde knob og finde vej i skoven. Men heldigvis kan dilleren også være den bedste hjælp når det går helt galt. Har du måske nogen sinde set en kængurustylte der kan hoppe op over skoven? Det kan John - med dilleren.

13:30  

Op og Hop II (2)
Op og Hop II (2) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse, kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. I dag med Hr. Skæg, der laver Skægs historiegymnastik.

13:40  

Oda Omvendt II (2)
Oda Omvendt II (2) Oda Omvendt er bekymret over, at Balder har fundet sit sorte tøj frem igen. I børnehaven har Stine og de andre børn det sjovt med at lege med ler, men Amalie fra Allerhøjeste sted har pålagt Balder alle opgaver i børnehaven, og hun truer med at lukke børnehaven, hvis børnene ikke lærer at have travlt. Derfor herser både Balder og Stines fædre med hende og vil ikke lade hende lege færdigt. Men Stine henter hjælp hos Oda Omvendt, og med Odas tidszapper får Stines fædre et ordentlig skud børnetid, så alle bliver glade. Men så får Balder en lumsk idé.

13:58  

Superhelten Sprinter Galore (18)
Superhelten Sprinter Galore (18) Da en invitation til at deltage i en ekspedition til Mt. Bhilka dukker op, melder Sprinter og Riwahl sig. De må nu dyste om at være den, der når toppen først. Riwahl snyder sig til sejren, men det hele viser sig at være en fælde fra Cleopatra, som troede, Sprinter ville vinde. Sprinter må redde ham, men har han lyst til det, når Riwahl har snydt?

14:00  

Sofus (4)
Sofus (4) Sofus lander hos Tvillingerne, der bor i Honduras. Tvillingerne vil gerne spille med kugler, men pigen taber hele tiden og bliver ked af det. I stedet tager tvillingerne Sofus med på marked, og Sofus laver 'Sofussjov' med bananer, så de ikke kan andet end at grine. Dagen ender med bøn og en gave fra tvillingerne til Sofus.

14:03  

Superhelten Sprinter Galore (19)
Superhelten Sprinter Galore (19) Sprinter synes, det er synd for Leo, at hun er så lille. Der er jo ikke noget super i at være lille - tværtimod. Han vil derfor hjælpe hende og har opfundet en maskine, der kan lave om på tings størrelse! Leo har det dog helt fint med at være lille... Sprinter kunne faktisk lære noget af, at se tingene fra et andet perspektiv.

14:15  

Onkel Rejes sørøvershow II (6)
Onkel Rejes sørøvershow II (6) Dr. John har kidnappet Albertes veninde Mathilde for at koge hende om til tandpasta. Heldigvis er Onkel Reje og Brille klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Verdens Frækkeste Møgunge, en lille bitte hammer der kan slå meget hårdt og en tur til det muntre køkken i det nedlagte tivoli på Erik Påskeøen. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:30  

Motor Mille og uniformerne - Flybrandmand (3)
Motor Mille og uniformerne - Flybrandmand (3) Motor Mille vil lære sine venner, at man altid skal hjælpe andre. Derfor fortæller hun dem om dengang hun besøgte en flybrandmand på hans arbejde, hvor hun lærte, hvordan han hver dag står klar til at hjælpe andre mennesker. Hun får lov til at prøve kræfter af med at slukke en kæmpe ildebrand, og skyde med vandstråler efter tønder, hvilket er sværere, end det ser ud.

14:45  

Sprinter Galore III - Skolestart (2)
Sprinter Galore III - Skolestart (2) Magnus og Viola skal starte i skole. Sprinter er meget misundelig, så da Magnus glemmer sin skoletaske, ser Sprinter det som sin pligt og en passende undskyldning for at tage op og aflevere den og lige se lidt nærmere på, hvad det der skole er for noget.

DR1

15:00  

Ren teknologi: Forbudt energi og underjordisk affald
Ren teknologi: Forbudt energi og underjordisk affald Fy-fy energikilden atomkraft deler vandene. Men er den virkelig så brugbar, som fortalerne mener? Og bør den i virkeligheden spille en større rolle i den grønne omstilling?

15:15  

Mord med dr. Blake (17)
Mord med dr. Blake (17) Australsk krimiserie fra 2014. (The Doctor Blake Mysteries) Rektoren for Blakes og Lawsons gamle skole findes dræbt. Jagten på morderen bringer ubehagelige minder frem, ikke mindst for politiinspektør Lawson.

16:10  

Mord med dr. Blake (18)
Mord med dr. Blake (18) Australsk krimiserie fra 2014. (The Doctor Blake Mysteries) En kunststuderende findes myrdet. Dr. Blake tilkaldes for at opklare hvordan - en opgave, der ikke er helt ligetil. Sagen fører Blakes tanker tilbage til hans afdøde mor. Det gør ham klogere på sig selv - og afdækker en hemmelighed om hans mor.

17:05  

Jordemoderen III (7:10)
Jordemoderen III (7:10) Engelsk dramaserie fra 2014. (Call the Midwife) I slutningen af 1950'erne har den nyuddannede jordemoder Jenny Lee slået sig ned i Londons fattige East End-bydel. Med tilknytning til et nonnekloster er den unge kvinde blevet en del af en gruppe jordemødre, der hjælper bydelens gravide kvinder. Jenny chokeres over de usle forhold i bydelen, men snart kommer hun til at holde af kvarterets farverige beboere.

DR2

15:15  

Historien om 80'erne: En barndom med TV (I)
Historien om 80'erne: En barndom med TV (I) Amerikansk dokumentarserie fra 2016. (The Eighties) Her kommer vi med på en tur ned ad 80'ernes memory lane. Serien zoomer blandt andet ind på Ronald Reagans regeringsperiode, aids-krisen, Den Kolde Krig og teknikkens boom. Vi lægger ud med fjernsynets rolle, der for alvor tager fart i 80'erne i form af familiekomedier, talkshows, dramaer og sæbeoperaer.

16:00  

Arkitektens hjem (3:6)
Arkitektens hjem (3:6) Norsk dokumentarserie. Arkitekter arbejder med at tegne fantastiske boliger til andre, men hvordan bor de egentlig selv? Hvordan skal rammen om deres eget liv se ud? Seriens vært, Charlotte Thiis-Evensen, besøger arkitekten Knut Hjeltnes.

16:30  

Arkitektens hjem (4:6)
Arkitektens hjem (4:6) Norsk dokumentarserie. Arkitekter arbejder med at tegne fantastiske boliger til andre, men hvordan bor de egentlig selv? Hvordan skal rammen om deres eget liv se ud? Seriens vært, Charlotte Thiis-Evensen, besøger arkitekten Cecilie Wille.

17:00  

Sprogquizzen
Sprogquizzen Hvad kom først ind i det danske sprog: Beef eller clickbait? Hvad er et fæstykke? Og hvad kan man sætte foran ord som -dør, -jagt, -kø og -tyv? Det og meget mere giver Maria Månson og Sprogquizzen dig svar på. Aftenens kombattanter skal bl.a. dyste i vores danske dialekter, ordsprog og gamle danske ord. Gæsterne er hver især dygtige sprogbrugere: Peter Falktoft , Andreas Kraul, Gertrud Højlund og Nynne Bjerre Christensen.

17:45  

Historien om 80'erne: En barndom med TV (II)
Historien om 80'erne: En barndom med TV (II) Amerikansk dokumentarserie fra 2016. (The Eighties) Her kommer vi med på en tur ned ad 80'ernes memory lane. Serien zoomer blandt andet ind på Ronald Reagans regeringsperiode, aids-krisen, Den Kolde Krig og teknikkens boom. Vi lægger ud med fjernsynets rolle, der for alvor tager fart i 80'erne i form af familiekomedier, talkshows, dramaer og sæbeoperaer.

TVR

15:00  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:15  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

16:00  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:25  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

16:35  

Paw Patrol (5)
Paw Patrol (5) Tegnefilm med dansk tale Vov-vov-gæs + Vov, vov og afsted

17:00  

Dragen og de syv prinsesser
Dragen og de syv prinsesser

17:05  

Vilde vidunderlige dyr: De små ræveunger
Vilde vidunderlige dyr: De små ræveunger En rævemor må efterlade sine nyfødte hvalpe, for at jage. Mens hun er væk, fryser hvalpene nede i hulen. Rævemoren skal skynde sig at finde noget at spise, så hun kan komme tilbage til hulen, varme ungerne og give dem mælk, så de kan vokse sig store.

17:15  

Vilde vidunderlige dyr: Hvem gemmer døde dyr i krattet?
Vilde vidunderlige dyr: Hvem gemmer døde dyr i krattet? I et tjørnekrat i skoven hænger der døde insekter på tornene. Hvilket dyr kan mon have sat dem på tornene? Og hvorfor?

17:16  

Hemmelige dyr: Hullet i Lunden (2)
Hemmelige dyr: Hullet i Lunden (2) Emilie på 7 år har fundet et underligt og meget dybt hul i en park lige hvor hun bor. Derfor har hun bedt Isabel om at komme til Horsens for at hjælpe hende med at finde ud af, hvad det mon er for et hemmeligt dyr der bor lige i nærheden.

17:30  

Sebastian på dybt vand (2)
Sebastian på dybt vand (2) Sebastian har fået sit livs chance, når han sammen med et team af dyrepassere fra Danmarks Akvarium skal flytte farlige og eksotiske dyr til Danmarks Nye Akvarium, Den Blå Planet. Sebastian bliver udfordret til det yderste, når de i dag skal flytte verdens farligste fisk: stenfisken, en elektrisk ål og den tunge alligatorskildpadde.

17:50  

Oda Omvendt (4)
Oda Omvendt (4) Alva er vild med at bygge - med brædder og værktøj og alt muligt godt. Men det irriterer Balder grænseløst med al den hittepåsomhed, så han overbeviser Alvas forældre om, at nu MÅ det være slut med at bygge! Heldigvis er det godt, at Oda Omvendt ser anderledes på tingene og at Alva med Odas hjælp snart får zappet sine forældre. Men mens Oda er væk hjemmefra, stjæler Balder en masse små fantasibolde og en fantasioplader!

DR1

18:00  

Skattejægerne 2015 (17)
Skattejægerne 2015 (17) En afdød TV-personligheds hjem er omdrejningspunktet, når marskandiserne Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen tager på privat opkøb. Skrædder og designer Pauli Tvilling gør et sjældent kup på et loppemarked. Og vintagemøbelhandlerne Lasse Franck og Sofie Frøkjær Justesen finder skjulte skatte i en lade. Sendt første gang 06.07.15

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Skattejagt på museet (2:6)
Skattejagt på museet (2:6) Et kransebånd fra Adolf Hitler, en over 100 år gammel madpakke eller et blodigt tjenestepigeforklæde? Der er mange muligheder, når skuespillerparret, Lisbeth Wulff og Rasmus Botoft, skal beslutte sig for, hvad de vil udstille på Arbejdermuseet i København. Inden da venter der dog en skattejagt, der bringer dem fra fortidens kampe og helt op til nutidens ditto, som måske slet ikke er så forskellige, når det kommer til stykket.

DR2

18:25  

Elizabeth og Margaret: Søstre for evigt (1:2)
Elizabeth og Margaret: Søstre for evigt (1:2) Britisk 2-delt dokumentarserie fra 2021. (Elizabeth and Margaret) De begyndte som ligeværdige. Var de bedste venner og delte hinandens liv og hemmeligheder. Men skæbnen førte dem hver sin vej. Her afsløres det, hvordan de to royale søstre Elizabeth II og Margarets forhold blev sat på prøve af krig, kriser og deres fars død. Og hvordan monarkiet splittede dem. Hvordan havde de det i virkeligheden med hinanden?

19:10  

Elizabeth og Margaret: Søstre for evigt (2:2)
Elizabeth og Margaret: Søstre for evigt (2:2) Britisk 2-delt dokumentarserie fra 2021. (Elizabeth and Margaret) De begyndte som ligeværdige. Var de bedste venner og delte hinandens liv og hemmeligheder. Men skæbnen førte dem hver sin vej. Her afsløres det, hvordan de to royale søstre Elizabeth II og Margarets forhold blev sat på prøve af krig, kriser og deres fars død. Og hvordan monarkiet splittede dem. Hvordan havde de det i virkeligheden med hinanden?

20:00  

Boksekongerne (1:4): Fra ghetto til guldmedalje
Boksekongerne (1:4): Fra ghetto til guldmedalje Britisk sportsdokumentarserie fra 2021. (The Kings) De er blandt de største boksere nogensinde. I slutningen af 1970'erne er USA plaget af finanskrise, præsident Jimmy Carter kæmper mod gidseltagere i Iran, og den største boksestjerne, Muhammad Ali, er svækket. Ind i ringen træder en gruppe imponerende boksere kendt som de fire boksekonger: "Sugar" Ray Leonard, "Marvelous" Marvin Hagler, Thomas "The Hitman" Hearns og Roberto "Hands of Stone" Durán. Sammen genopliver de boksesporten i 1980'erne.

TVR

18:01  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

18:05  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

18:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:44  

John Dillermand (3)
John Dillermand (3) John vælter uheldigvis Oldemors fine vase med sin diller, og må derfor ud og finde sig et arbejde, så han kan købe hende en ny vase. Men det er svært at finde det perfekte job, når man har verdens længste diller og mon ikke John kommer galt afsted med dilleren, eller, måske er der musik i den?

18:46  

John Dillermand (2)
John Dillermand (2) Tænk hvis du havde verdens længste diller! Det har John. Den får ham tit i problemer og det kan blive rigtig pinligt, men når han står ved at han er anderledes, så kan han redde børn, babyer og biler og sågar hejse flaget - med dilleren. Faktisk kan han redde hele verden, hvis han bare får lov.

18:50  

100% Ulv
100% Ulv

19:10  

Wild Kratts IV
Wild Kratts IV

19:35  

Svampebob Firkant X
Svampebob Firkant X SvampeBobs sted + Plankton bliver smidt ud

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Horisont
Horisont Horisont bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DRs korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.

21:50  

Mordene i Brokenwood II (3:4)
Mordene i Brokenwood II (3:4) Newzealandsk krimiserie fra 2015. (The Brokenwood Mysteries) Mike Shepherds ven Jared er på vej ud i bølgen blå med sit surfbræt, da han gør et makabert fund. I en krebsetejne får han øje på en afhugget hånd. Nu er det op til Mike at finde ud af, hvem hånden tilhørte - og om han eller hun stadig er i live.

23:20  

Alene i vildmarken III (1:8)
Alene i vildmarken III (1:8) Tør du finde ud af, hvem du er, når det virkeligt gælder? Otte danskere skal overleve alene i den barske natur, så længe som muligt. Den der klarer sig i længst tid vinder, og er dermed Danmarks sejeste menneske. I program 1 følger vi deltagerne på eksperimentets første dage, hvor vejret viser sig fra sin mest strålende side, men snart får deltagerne varsling om, at opholdet i vildmarken kan blive alt andet end smukt.

DR2

21:00  

Playboys hemmeligheder (5:12) Beskidte penge
Playboys hemmeligheder (5:12) Beskidte penge Amerikansk dokumentarserie fra 2022. (Secrets of Playboy) Playboy-firmaet blev fremstillet som et imødekommende sted for kvinder, men to tidligere ansatte, Miki Garcia og Playboy-bunny P.J. Masten, afslører her den voldsomme seksuelle chikane, de blev udsat for på vej op ad rangstigen i virksomheden.

21:45  

Playboys hemmeligheder (6:12) Den store løgn
Playboys hemmeligheder (6:12) Den store løgn Amerikansk dokumentarserie fra 2022. (Secrets of Playboy) Tidligere Playmates fortæller om deres tid som modeller for Playboy. De beskriver et hårdt miljø med stoffer, pornografi og prostitution. Omstændigheder, som i 1980 fik Miki Garcia til at vidne mod Playboy foran Reagan-administrationens pornografi-kommission.

23:00  

Historien om et mord - Mistanken vokser
Historien om et mord - Mistanken vokser Amerikansk true crime-serie fra 2020. (A Wilderness of Error) Hærens domstol frikender militærlægen Jeffrey MacDonald for drabet på sin familie. Men sagen er kun lige begyndt. Hans svigerfar kræver, at efterforskningen genåbnes, fordi beviserne chokerer ham. Var hans datter og Jeffrey MacDonalds lykkelige ægteskab en løgn?

23:40  

Vidunderlige græske øer (4:6)
Vidunderlige græske øer (4:6) Britisk naturserie fra 2020. (Greek Islands with Julia Bradbury) Sporaderne kaldes paradisøerne og er berømte for deres pinjelunde og strande. De ligger tæt på det græske fastland og består af 24 fredfyldte øer, som rækker ud i Det Ægæiske Hav. Tag med Julia Bradbury på opdagelsesrejse til to af de fire beboede øer. Skopelos, som turisterne ikke rigtig har opdaget, selvom øen blev brugt som kulisse til filmen "Mamma Mia!" og Skiathos, der byder på 60 paradisiske strande og lokale hemmeligheder.

TVR
DR1

00:05  

Taggart: Øen
Taggart: Øen Skotsk krimi fra 2007. (Taggart: Island) På en lille skotsk ø gør en kvinde et grusomt fund. En ung mand er blevet myrdet, og liget er blevet mishandlet, så det ikke kan identificeres. Taggartholdet må tage en tur over vandet for at opklare forbrydelsen. Er der tale om et ritualistisk mord, eller er motivet mere jordnært? Robbie Ross og Jackie Reid er ikke enige om svaret. Matt Burke: Alex Norton. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Instruktion: James Henry.

00:50  

Hammerslag - Danmarks dyreste kvm
Hammerslag - Danmarks dyreste kvm I denne omgang af Hammerslag bliver det dyrt. Turen går nemlig til Gentofte Kommune, som har landets højeste kvadratmeterpriser. Vært Tina Müller byder først inden for i et stykke dansk arkitekturhistorie, når prisen skal gættes på møbelarkitekt Børge Mogensens gamle hjem. Eksperterne Lars Lyng og Kristine Virén dyster mod Christian Torp og Mira Lie Nielsen, når de går på opdagelse i den unikke bolig fra 1957, der blandt andet gemmer på specialdesignede møbler og et søm-kunstværk i loftet. Herefter går turen til Strandvejen, hvor prisen skal gættes på et lille, men toprenoveret hus fra 1848 med kig til Øresund.

01:25  

Guld på godset (6)
Guld på godset (6) I denne uge besøger Guld på Godset igen Harridslevgaard Slot på Fyn. Her sætter et panel af Danmarks dygtigste vurderingseksperter værdi og historisk perspektiv på danskernes medbragte antikviteter. Og programmets vært, Mette Bluhme Rieck, bliver vist rundt i slottets privatbeboede sale, af Francesca Schimko, der er datteren på slottet. Og så stiger spændingen, når ejerne af nøje udvalgte antikviteter skal forsøge at sælge dem foran fire professionelle opkøbere. De fire opkøbere byder hinanden op, hvorefter sælgeren skal beslutte om prisen er god nok til, at de fine ting skal skifte ejer. Denne gang bliver opkøberne præsenteret for en gammel koreansk kiste og en særlig Axel Salto skål i bronze. Sendt første gang 31.07.13

01:25  

Guld på godset (5)
Guld på godset (5) Guld på Godset besøger i denne uge Harrislevgaard Slot på Fyn. Her inviterer vi danskerne og deres antikviteter indenfor i slottets sale, hvor nogle af Danmarks dygtigste eksperter sætter værdi og historisk perspektiv på de medbragte sager. Datteren på slottet Francesca Schimko viser programmets vært Mette Bluhme Rieck rundt i de gamle bygninger, hvor de adelige havde deres gang for generationer siden. Og så stiger spændingen, når fire internationale antikopkøbere skal byde - og måske købe - nogle særligt udvalgte antikviteter. Spørgsmålet er, om opkøberne vil byde nok til, at sælgerne synes, de fine ting skal skifte ejer. Denne gang er det Hans J. Wegners karakteristiske bamsestol og to meget velholdte danske tinlysestager fra 1820'erne, der skal kæmpes om. Sendt første gang 24.07.13

02:25  

Kender Du Typen? 2020 - med kanindragt og kopsamling
Kender Du Typen? 2020 - med kanindragt og kopsamling Hvilken kendt dansker lufter sin hund iført kanindragt og mindes oplevelser ved at købe nye kopper? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når de besøger en villa i Viborg. Vært: Mads Steffensen

02:50  

Vores første hus: Snedkergården med de mange overraskelser
Vores første hus: Snedkergården med de mange overraskelser Søren og Lotte flytter fra byens puls til en gammel snedkergård på Bornholm, hvor samtlige kvadratmeter skal renoveres.

03:20  

Nak & Æd - en sika i Frijsenborg, 2. forsøg (2:10)
Nak & Æd - en sika i Frijsenborg, 2. forsøg (2:10) Sæson 5 (2014). Det er december. Jørgen og Nikolaj prøver igen at få nakket en sika - denne gang på Frijsenborg. Men det er ikke uden grund, at sikaen kaldes skovens spøgelse. Den er Danmarks sværeste hjort at få ram på - én forkert bevægelse og den løber sin vej. Og det viser sig, at Jørgen og Nikolaj skal gøre sig meget umage for blot at komme på skudafstand af dyret. www.facebook.com/nakogaed Sendt første gang 02.02.2015

DR2

00:00  

True Detective III (3:8)
True Detective III (3:8) Amerikansk krimiserie fra 2019. Efter 35 år nages Wayne Hays stadig af sagen om Will og Julie Purcell. Han ser tilbage på sit sværmeri med Amelia, men også på de problemer, deres forhold løb ind i, efter de blev gift og fik børn. Ti år efter Will og Julie blev bortført, dukker der nye beviser op. Det giver Hays en chance for at kaste et nyt blik på sagen. Medvirkende: Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo m.fl.

00:55  

True Detective III (4:8)
True Detective III (4:8) Amerikansk krimiserie fra 2019. Hays og West ser en mulig forbindelse mellem den lokale kirke og sagen om Will og Julie Purcell. Makkerparret forsøger at finde en mistænkt og afhører en anden. Samtidig bliver Vietnamveteranen Woodard udset som mål af en gruppe selvtægtsmænd. Medvirkende: Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo m.fl.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, MARIBO.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0819040551